Tort de mere cu levantica si frisca
PrinteazaTort de mere cu levantica si frisca din: făină, praf de copt, albuşuri, sare, zahăr, oua, mere, suc de lămâie, cidru sau suc de mere, flori de levănţică uscate, gelatină, Calvados, frisca.
Ingrediente pentru blat:
- 60 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 3 albuşuri
- 1 praf sare
- 60 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
Ingrediente pentru cremă si ornat:
- 2 mere
- 6 linguri suc de lămâie
- 450 ml cidru sau suc de mere
- 3 linguri flori de levănţică uscate
- 7 foi gelatină
- 5 gălbenuşuri
- 140 g zahăr
- 450 ml frişcă
- 2 linguri Calvados
Mod de prezentare:
încinge cuptorul la 180 °C. Se bat albuşurile cu sare şi zahăr; se înglobează gălbenuşurile, urmate de făina amestecată cu praf de copt.
aşază într-o formă de tort (o 24 cm) cu fundul tapetat cu hârtie de copt.
coace cca 25 min. Se scoate din formă.
decojesc merele şi se taie felii. Se fierb 4 min. în 4 linguri suc de lămâie.
lasă să se scurgă şi să se răcorească. Se dau în clocot 100 ml cidru; se ia vasul de pe foc şi se adaugă 1 lingură levănţică; se lasă să se infuzeze acolo 15 min. Se înmoaie 5 foi de gelatină.
strecoară cidrul cu levănţică şi se amestecă la bain-marie cu alţi 150 ml cidru, gălbenuşuri şi 130 g zahăr; se dizolvă înăuntru gelatina.
dă la rece; când începe să se întărească, se înglobează 300 rhl frişcă bătută.
In jurul blatului se aşază inelul formei; se aşază pe blat mere şi cremă şi se dă la frigider 2 ore. Se înmoaie restul de gelatină.
încălzesc 200 ml cidru, 10 g zahăr, Calvados, 1 lingură levănţică şi 2 linguri suc de lămâie.
Se dizolvă înăuntru gelatina. Se aşază pe tort şi se dă la frigider cca 2 ore.
desprinde inelul formei; marginea tortului se unge cu 150 ml frişcă bătută şi se ornează cu levănţică.
Tort de mere cu levantica si frisca
Pofta buna!