Tort cu mere, rom si ciocolata
PrinteazaTort cu mere, rom si ciocolata din: unt, zahar, zahăr vanilat, oua, coajă rasă de lămâie, praf de scorţişoară, făină, praf de copt, mere, stafide, rom, ciocolată rasă, migdale, zahăr pudră, zeama de la lamaie.
Ingrediente pentru blat:
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 ouă
- coajă rasă de lămâie
- 1 praf de scorţişoară
- 200 g făină
- 1 praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 8 mere potrivite
- 50 g stafide
- 2 linguri rom
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură ciocolată rasă
- 1 lingură unt
Ingrediente pentru garnitură:
- 200 g migdale feliate
Ingrediente pentru glazură:
- 225 g zahăr pudră
- zeama de la lamaie
- 1 albus
Mod de preparare:
Bati untul spuma, adaugi zaharul si zahărul vanilat, ouăle, coaja rasă de lămâie şi scorţişoara.
Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt şi amesteci totul până devine un aluat omogen.
Torni compoziţia în forma de tort unsă cu unt şi tapetată cu faină şi o introduci în cuptorul bine însins pentru aproximativ 35 de minute.
Cureţi merele de coajă, îndepărtezi căsuţa sentinţelor şi le tai cubuleţe.
Le amesteci cu zahărul, ciocolata rasa, untul şi stafidele, care au stat în prealabil 20 de minute în rom.
Le căleşti împreună până scade zeama şi le laşi să se răcească. Tai blatul în două pe orizontală şi întinzi umplutura uniform între ele.
Pentru glazură, amesteci zahărul pudră cu albuşul, adaugi puţin câte puţin zeama de lămâie şi baţi energic cu furculiţa până devine ca o pastă albă, omogenă şi lucioasă. O torni peste tort.
Ornezi tortul cu migdale feliate şi îl laşi la rece pana in momentul servirii.
Tort cu mere, rom si ciocolata
Pofta buna!