Tort cu mere, scortisoara si nuca

Printeaza

Tort cu mere, scortisoara si nuca din: mere, oua, unt, zahar, faina, dulceata, nuca, scorţişoară, frisca.

Ingrediente:Tort cu mere, scortisoara si nuca

  • 8 mere
  • 4 ouă
  • 1/2 pachet unt
  • 7 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 6 linguri dulceaţă
  • 8 mieji de nucă
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • frişcă (opţional)

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă aşezi bucăţele de unt şi presari 5 linguri zahăr. Merele curăţate de coajă şi cotoare le aşezi în cratiţă.

Amesteci dulceaţa cu scorţişoara şi nucile tăiate mărunt. Cu această compoziţie umpli golurile rămase prin scoaterea cotoarelor.

Le fierbi acoperit, la foc mic, până se înmoaie merele. De la cele 4 ouă separi gălbenuşurile de albuşuri.

Gălbenuşurile le freci cu 2 linguri zahăr şi 2 linguri făină. Albuşurile le baţi spumă, apoi adaugi 2 linguri făină.

Amesteci gălbenuşurile cu albuşurile şi torni compoziţia peste mere. Cratiţa o dai la cuptor şi o scoţi când compoziţia este rumenită.

Laşi o jumă­tate de oră să se răcească puţin, apoi răstorni pe o far­furie, astfel încât merele să vină deasupra.

Poţi decora tortul cu friscă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.