Tort mereng
PrinteazaTort mereng
- 5 albuşuri
- 200 g zahăr tos
- cremă de ciocolată
- 300 g frişca
- ulei
- făiuă
- fructe din dulceaţă
Mod de preparare:
Se prepară în trei blaturi. Se bat albuşurile foarte tare, adăugind treptat zahărul tos (încălzit puţin în prealabil). Se bat cu telul continuu. Se unge fundul unei forme de tort, cu ulei, se presară cu făină, apoi se întinde pe ea un strat de albuş bătut, gros de 1,1/1-2 cm.
Se coace în cuptor, la foc slab, pînă se usucă bine. Se repetă operaţia pentru restul de blaturi. Blaturile răcite se ung cu cremă de ciocolată, se aşază unul peste altul potrivindu-se marginile.
Se şpriţuieşte deasupra cu multă frişcă bătută. Se poate decora cu cîteva boabe de dulceaţă de vişine sau cireşe, bine scurse de sirop.
Pofta buna!