Tort Merengue
PrinteazaTort Merengue din: albusuri, suc de lamaie, cacao, zahar pudra, frisca, nuci si ciocolata rasa.
Poate te intereseaza si:
- 8 albusuri
- 2 linguri suc de lamaie
- 3 linguri cacao
- 400 g zahar pudra
- 400 g frisca
- 150 g nuci de macadamia (in lipsa, alune sau nuci obisnuite)
- 100 g ciocolata rasa
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 120°C. Se bat albuşurile cu suc de lămâie, înglobând treptat cacao şi zahăr pudră. Compoziţia se aşază în şpriţul prevăzut cu forma mare. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se şpriţează 4 blaturi (20-22 cm 0) şi se coc cea 45 min. Se lasă să se răcească.
Pentru umplutură, se bate frişca. Se toacă nucile grosier. Se pun deoparte 2 linguri de nuci şi 2 linguri de ciocolată rasă. Restul se înglobează în compoziţia de frişca, împreună cu ciocolată rasă care a rămas.
Se unge un blat cu 1/3 din cantitatea de frişca şi se aşază deasupra cel de-al doilea blat.
Se continuă astfel până ce se epuizează cantitatea de cremă de frişca. Se încheie cu cel de-al patrulea blat şi se presară deasupra nucile şi ciocolata rasă puse deoparte. Eventual se presară şi puţin zahăr pudră.
Tort Meringue
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort merengue
- merengue prajitura
Delicios tortul asta
imi place tortul merengue daaaaaaaaa
Vreau sa gust si eu din tortul asta
Imi dai si mie sa gust din tortul asta?