Sushi Burrito Fusion din: orez, foaie de alge nori, ton, avocado, castravete, morcov, sos de soia, wasabi, ghimbir. Bucătăria fusion se bazează pe utilizarea unei game variate de ingrediente, inclusiv condimente, legume, carne, pește și fructe de mare, în moduri neașteptate și inovatoare. Combinațiile pot include, de exemplu, sushi cu influențe mexicane sau curry indian […]
Tort cu miere si avocado
PrinteazaTort cu miere si avocado din: nuci, biscuiti, miere, sare, chimen, scortisoara, lapte, avocado, mascarpone.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 1 cană nuci măcinate
- 1 cană biscuiţi digestivi
- 1 lingură miere
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă chimen
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 4 linguri apă rece
cremă:
- 2 fructe de avocado
- 200 g mascarpone
- 250 ml lapte pasteurizat
- 120 g zahăr
- 1 plic gelatină granulată
- 1 lămâie
- 2 pliculeţe zahăr vanilinat
decor:
- 50 g mascarpone
- 30 g fulgi de nucă de cocos
- 1 linguriţă cacao
- 1 kiwi
Mod de preparare:
Tort cu miere si avocado: Nucile şi biscuiţii se macină şi se amestecă cu mierea, scorţişoara, chimenul măcinat, sarea şi cele 4 linguri de apă.
într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se întinde blatul şi se coace timp de 20 minute la 180 de grade, apoi se lasă să se răcească complet.
pune laptele la fiert cu zahărul, vanilia şi coaja de lămâie. Se lasă 15 minute ca să se parfumeze laptele.
prepară gelatina după instrucţiunile de pe plic şi se toarnă în laptele parfumat.
lasă până se răceşte.
Intr-un blender se amestecă fructele de avocado cu mascarpone şi zeama de la 1/2 lămâie, apoi cu laptele răcit.
întinde pe blat şi se ornează după imaginaţie, cu bile din mascarpone şi cocos trecute prin cacao.
Pofta buna!