Tort cu miere si cacao
PrinteazaTort cu miere si cacao din: unt, zahar, oua, miere, bicarbonat, faina, frisca, cacao.
- 100 g unt
- 200 g zahar
- 2 oua
- 2 linguri miere
- o lingurita bicarbonat
- 450 g faina
pentru umplutura:
- 250 g frisca lichida
- cacao
Mod de preparare:
Se mixează ouăle cu zahărul şi apoi se pun la foc mic adăugând untul tăiat cubulete. Se tine pe foc până ce untul şi zahărul s-au topit.
Se amestecă mierea cu bicarbonatul până ce devine o pastă limpede, care se lasă 20 de minute deoparte.
Se pune crema de miere peste cea cu | ouă, zahăr şi unt. Se adaugă făina cernută şi se amestecă.
Aluatul se împarte în două şi se coace fiecare foaie într-o tavă uşor unsă. Se coace fiecare parte câte 10 minute maximum. C
ele două foi bine răcite se aşază pe un platou cu frişcă între ele şi se presară cu cacao.
Tort cu miere si cacao
Pofta buna!