Tort cu dovleac si mascarpone din: faina, cacao, oua, praf de copt, iaurt, ulei, dovleac, mascarpone, zahar, ciocolata. Ingrediente: 250 g făină 2/3 pahar cacao 4 ouă 1/2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1 l praf de sare 1/2 pahar iaurt 250 g dovleac curăţat 170 ml ulei 2 pahare zahăr 700 g dovleac […]
Tort cu miere si mascarpone
PrinteazaTort cu miere si mascarpone din: faina, oua, zahar, miere, unt, crema de branza, iaurt, mascarpone, smantana.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 3 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 3 linguri miere
- 180 g unt
- o linguriţă bicarbonat
Pentru cremă:
- 225 g cremă de brânză
- 100 g iaurt
- 150 g zahăr pudră
- 450 g mascarpone
- 75 g smântână grasa
Mod de preparare:
Pentru foi, se mixează 10 minute ouăle cu zahărul, timp în care se pun la topit, pe foc mic, untul şi mierea.
Amestecul de unt se toarnă în fir subţire peste crema cu ouă, continuând mixarea.
Se adaugă făina şi bicarbonatul. Se obţine un aluat care se împarte în 10 bile, din care se întind 10 foi de forma suportului de copt.
Se coace fiecare foaie câte 8-10 minute.
Pentru cremă, se mixează toate ingredientele pentru a obţine o cremă omogenă.
Una dintre foi se transformă în firimituri.
Restul foilor se aşeză cu cremă între ele, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă şi se presară foaia fărâmiţată foarte fin.
Se lasă 24 de ore înainte de servire.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Tort de ciocolata cu mascarpone si piscoturi
Tort de ciocolata cu mascarpone si piscoturi din: ciocolata, mascarpone, piscoturi, gelatina, fructe de padure, smantana. Ingrediente: 200 g ciocolată albă 200 g ciocolată neagră 500 ml smântână pentru frişca 250 g piscoturi o cutie mascarpone un pliculeţ gelatină fructe de pădure Mod de preparare: Se pun la foc mic 125 ml smântână pentru […]
Pofta buna!