Tort cu migdale şi fructe tropicale
PrinteazaTort cu migdale si fructe tropicale din: faina, migdale, zahar, ulei de floarea soarelui, iaurt, drojdie, smantana, zahar pudra, unt, sare, fructe tropicale si gelatina.
Ingrediente:
- 1 50 g faină albă
- 50 g migdale
- 40 g zahăr
- 80 ml ulei de floarea-soarelui
- 100 g iaurt
- 1 plic drojdie uscată
- 100 ml smântână dulce
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 linguriţă unt
- sare
pentru decor:
- fructe tropicale, la alegere (ananas, mango, kiwi, papaya, nuca de cocos)
- gelatina
Mod de preparare:
Tort cu migdale şi fructe tropicale: Amestecă zahărul cu uleiul câteva minute. Toacă migdalele şi adaugă-le în faina cernută amestecată cu drojdia. Amestecă-le cu celelalte ingrediente. Incorporează iaurtul şi un praf de sare.
Unge cu unt şi tapetează cu faină o formă de tort din aluminiu cu diametrul de 24 cm. Pune compoziţia în formă şi coace-o 25 de minute la 180° C, apoi scoate-o din cuptor şi las-o să se răcească.
Bate smântână, adaugă cele 2 linguri de zahăr pudră şi întinde-o pe suprafaţa tortului. Taie fructele felii şi decorează tortul după gust şi fantezie. La sfârşit, dizolvă gelatina şi întinde-o peste fructe cu ajutorul unei pensule.
Pofta buna!