Tort cu migdale şi fructe tropicale

Printeaza

Tort cu migdale si fructe tropicale din: faina, migdale, zahar, ulei de floarea soarelui, iaurt, drojdie, smantana, zahar pudra, unt, sare, fructe tropicale si gelatina.

Ingrediente:

  • 1 50 g faină albă
  • 50 g migdale
  • 40 g zahăr
  • 80 ml ulei de floarea-soarelui
  • 100 g iaurt
  • 1  plic drojdie uscată
  • 100 ml smântână dulce
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriţă unt
  • sare

pentru decor:

  • fructe tropicale, la alegere (ananas, mango, kiwi, papaya, nuca de cocos)
  • gelatina

 

Mod de preparare:

Tort cu migdale şi fructe tropicale: Amestecă zahărul cu uleiul câteva minute. Toacă migdalele şi adaugă-le în faina cernută ames­tecată cu drojdia. Amestecă-le cu celelalte ingrediente. Incorporează iaurtul şi un praf de sare.

Unge cu unt şi tapetează cu faină o formă de tort din aluminiu cu diametrul de 24 cm. Pune compoziţia în formă şi coace-o 25 de minute la 180° C, apoi scoate-o din cuptor şi las-o să se răcească.

Bate smântână, adaugă cele 2 linguri de zahăr pudră şi întinde-o pe suprafaţa tortului. Taie fructele felii şi decorea­ză tortul după gust şi fantezie. La sfârşit, dizolvă gelatina şi întinde-o peste fructe cu ajutorul unei pensule.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.