Tort cu migdale – usor de preparat din: oua, zahar, sare, faina, praf de cacao, praf de copt, migdale, piersici, zahar, gelatina, intaritor, fulgi de migdale.
Ingrediente:
-pentru blat:
5 oua
150 g zahar
1 varf de sare
120 g faina
2 linguri praf de cacao
1 lingurita praf de copt
5 migdale macinate
-in plus:
1 cutie piersici
100 g zahar
6 foite gelatina
600 ml frisca
2 pachete zahar vanilat
1 pachet intaritor pentru frisca
3 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180 grade C. Separati oualele, bateti spuma galbenusurile, 4 linguri apa calda si zaharul.
Bateti albusurile cu putina sare si incorporati amestecul de galbenusuri. De asemenea, incorporati faina, praful de cacao, praful de copt si migdalele.
Puneti amestecul rezultat intr-o forma de sufleu tapetata in prealabil cu hartie pentru copt si coaceti blatul 35-40 minute.
Dupa aceea, lasati-l sa se raceasca si indepartati-i hartia de copt. Taiati blatul de 2 ori orizontal, obtinand astfel 3 blaturi de tort.
Scurgeti piersicile. Pasati 200 g si amestecati-le cu zahar. Inmuiati gelatina, dizolvati-o si amestecati-o cu piureul de piersici.
Bateti bine 400 ml frisca, turnati 1 pachet de zahar vanilat si intindeti 1/3 din frisca peste blatul de dedesubt.
Apoi asezati blatul mijlociu. Intindeti jumatate din crema ramasa.
La final asezati blatul cel mic, intindeti si restul cremei si lasati tortul 3 ore la rece.
Bateti restul de frisca si adaugati, incet, zaharul vanilat si intaritorul.
Intindeti bine amestecul peste tort si ornati-l cu piersici, migdale si frunzulite de menta.
Tort de piersici cu migdale din: frisca, compot de piersici, fulgi de migdale, menta. Ingrediente: 1 pachet cu mix pentru blat alb 1 pachet cu mix pentru blat colorat 225 g frişca 400 g compot de piersici, scurs 110 g fulgi de migdale 4 crenguţe de mentă, pentru decor Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul […]
Tort de migdale, fara gluten din: margarina, oua, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat, lapte, frisca, vanilie, gem de capsuni. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g margarina, moale 300 g zahăr 4 ouă mari 140 g făină fără gluten 125 g făină de migdale 3 linguriţe cu praf de copt fără gluten 2 linguriţe cu bicarbonat […]
Retetele de torture mi se par complicate, dar o sa indraznesc sa incerc aceasta reteta de tort cu migdale. Imi plac foarte mult migdalele in dulciuri.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Retetele de torture mi se par complicate, dar o sa indraznesc sa incerc aceasta reteta de tort cu migdale. Imi plac foarte mult migdalele in dulciuri.