Tort cu migdale
PrinteazaTort cu migdale din: faina, oua, unt, nuci, migdale, fistic, zahar vanilinat, sare, margarina.
- 3 linguri faina
- 9 oua
- 300 g unt
- 400 g amestec de nuci, migdale si fistic
- 3 plicuri zahar vanilinat
- 500 g zahar
- sare
- 50 g margarina pentru uns tava
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Prepari pe rând 3 blaturi. Pentru fiecare blat, baţi spumă 3 albuşuri cu un praf de sare, apoi adaugi 100 g zahăr şi baţi în continuare, în bezeaua tare, încorporezi o lingură de făină şi 100 g amestec de nuci, migdale şi fistic măcinate.
Ungi o tavă de 20×35 cm şi o tapetezi cu hârtie de copt, pe care o ungi, de asemenea. întinzi compoziţia şi o coci 15-20 de minute, la foc mic.
Scoţi foaia din tavă şi, după ce blatul s-a răcit, îndepărtezi hârtia. Procedezi la fel cu celelalte două blaturi.
Pentru kranz, caramelizezi într-o tigaie 50 g zahăr şi adaugi restul de nuci, alune şi fistic. Răstorni pasta caldă pe o hârtie de copt unsă, iar când s-a răcit, o pisezi.
Mixezi la bain-marie gălbenuşurile, zahărul rămas şi zahărul vanilinat. Rece, încorporezi crema în unt.
Intinzi crema pe foi şi le suprapui. Consumi tortul după ce l-ai păstrat în frigider cel puţin 8 ore, timp în care krantz-ul se înmoaie.
Tort cu migdale
Pofta buna!