Tort Mimoza
PrinteazaO reteta delicioasa de tort Mimoza din: blat, capsuni, kiwi, banane, compot de ananas, lichior de migdale, galbenusuri, lapte, zahar, faina, coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si fulgi de ciocolata.
- 1 blat rotund din pandişpan
- 250 g căpşuni
- 2 kiwi
- 2 banane
- 250 g compot de ananas
- 1 pahar lichior de migdale
- 200 g migdale
- 3 gălbenuşuri
- 500 ml lapte
- 4 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 1 păstaie de vanilie
- 1 bucată coajă de lămâie
- 300 ml smântână dulce
- 10 g zahăr pudră
pentru decor:
- fructe proaspete
- fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Fierbe 2 minute laptele cu coaja de lămâie şi cu păstaia de vanilie, apoi lasă-1 să se răcorească. Intr-un castron, bate cu telul gălbenuşurile cu zahărul şi adaugă făina cernută, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloaşe.
Diluează compoziţia cu laptele călduţ, toarn-o într-o cratiţă, apoi pune-o pe foc şi las-o să fiarbă, la foc mic, până obţii o cremă groasă. Bate smântână cu telul sau cu mixerul şi adaugă zahărul pudră. Incorporează frişca obţinută în cremă, amestecând uşor.
Taie blatul de pandişpan în două şi fărâmiţează discul de deasupra. Aşază discul întreg pe un platou de tort. Insiropează-1 cu zeamă de compot de ananas în care ai pus lichiorul de migdale.
Acoperă blatul cu fructele tăiate bucăţele mici. Intinde peste fructe crema şi acoperă cu firimiturile de pandişpan amestecate cu migdalele prăjite. Decorează cu fulgi de ciocolată şi cu fructe întregi.
Tort Mimoza
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort mimoza