Tort Moca
PrinteazaTort Moca
- 8 ouă
- 250 g zahăr pudră
- 250 g nuci sau migdale pisate
- 2 linguri pesmet fin
Ingrediente crema: 250 g unt, 250 g zahăr pudră, 5 gălbenuşuri, 1/2 baton vanilie, 1 ceşcuţă esenţă de cafea, 100 g migdale curăţate.
Mod de preparare:
Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă nucile sau migdalele, pesmetul, şi la urmă spuma de albuşuri. Se pune compoziţia în forma de tort, se coace şi, după ce s-a răcit, se taie în două.
Se umple şi se glasează cu următoarea cremă. Se freacă zahărul cu untul, apoi se adaugă, unul cîte unul, gălbenuşurile şi vanilia bine pisată, pînă obţinem o cremă.
Se toarnă cîte puţin din esenţa de cafea şi se amestecă bine.
După ce tortul a fost umplut şi îmbrăcat cu cremă, se garniseşte cu migdale tăiate.
Pofta buna!