Tort Mocca Ice
PrinteazaTort Mocca Ice din: biscuiti, unt, zahar, coaja de portocala, cafea solubila, frisca, batond e vanilie, galbenusuri, zahar si ciocolata.
blat:
- 150 g biscuiti integrali
- 125 g unt
- 50 g zahar
- 2 lingurite coaja de portocala rasa
inghetata de cafea:
- 6 lingurite cafea solubila
- 500 ml frisca rece
- 1 baton de vanilie
- 5 galbenusuri
- 175 g zahar
sos de ciocolata:
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 ml frisca
- 2 lingurite coaja de portocala rasa
Mod de preparare:
Se topeşte untul şi se dizolvă în el zahărul. Se adaugă biscuiţii zdrobiţi şi coaja de portocală; se frământă. Se aşază într-o formă de tartă (0 22 cm) şi se dă blatul la frigider. Se dizolvă cafeaua solubilă în 8 linguri frişcă fierbinte. Se dă la frigider. Se bate restul de frişcă.
Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Gălbenuşurile se bat cu zahăr şi miez de vanilie; se înglobează frişca, apoi amestecul de cafea. Se toarnă într-un vas de metal şi se dă la congelator 2 ore, amestecând din când în când cu lingura, ca să nu se formeze cristale. Se aşază apoi în valuri pe blat şi se dă la congelator 3 ore.
Sos: se topeşte ciocolata şi se încorporează frişca dată în clocot; se lasă să se răcorească şi se înglobează coaja de portocală. Se serveşte tortul cu sos.
Tort Mocca Ice
Pofta buna!