Tort cu morcov şi cremă de branză cu scortisoară
PrinteazaTort cu morcov şi cremă de brânză cu scortisoară: nuca, zahar, oua, ulei, faina, zahar vanilat, praf de copt, morcovi, coaja de portocala, stafide, fulgi de cocos, branza mascarpone, branza dulce, scortisoara.
- 75 g miez de nucă
- 175 g zahăr
- 2 ouă
- 150 ml ulei
- 200 g făină integrală
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 250 g morcovi raşi fin
- coaja de la 1/2 portocală
- 80 g stafide
- 50 g fulgi de cocos
Ingrediente sirop:
- zeama de la 2 portocale
- 2-3 linguri zahăr
- apă in cantitate egală cu cea de suc
Ingrediente cremă:
- 250 g brânză mascarpone sau alt tip de brânză sau cremă de brânză asemănătoare
- 200 g brânză dulce
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1-2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Miezul de nucă îl rumeneşti uşor, după care îl macini. Zahărul îl amesteci cu ouăle si uleiul la viteză mare, până ce se topeşte zahărul.
Adaugi apoi făina, zahărul vanilat, praful de copt şi celelalte ingrediente pentru aluat. împărţi aluatul în două şi coci pe rând două blaturi, pe care apoi le laşi să se răcească.
Amesteci cele două tipuri de brânză cu zahărul şi scorţişoara. Omogenizezi bine şi laşi compoziţia la rece pentru 30 de minute.
Sucul de portocale îl amesteci cu zahărul şi apa, apoi laşi să fiarbă 2-3 minute, după care laşi siropul să se răcească.
Insiropezi uşor primul blat, pui peste el jumătate din cantitatea de cremă, deasupra aşezi al doilea blat însiropat.
Imbraci tortul cu restul de cremă şi îl decorezi cu miez de nucă prăjită.
Pofta buna!