Tort de morcovi cu nuci si scortisoara
PrinteazaTort de morcovi cu nuci si scortisoara din: unt, zahar vanilat, scortisoara, nuscsoara, cuisoare, zahar brun, oua, morcovi, nuci, migdale, faina, amidon, praf de copt, grasime de cocos, branza, zahar pudra, sirop de vanilie.
- 165 g unt moale
- 1 pachet zahăr vanilat
- câte 1/2 linguriţă de scorţişoară, nucşoară pisată şi praf de cuişoare
- 225 g zahăr brun
- 3 ouă
- 250 g morcovi
- 50 g nuci pisate (sau nuci pecan)
- 100 g migdale pisate
- 175 g făină
- 50 g amidon
- 1 pliculeţ de praf de copt
- 1 priză de sare
- 40 g grăsime de cocos
- 100 g brânză proaspătă
- 250 g zahăr pudră
- 1-2 linguri de sirop de vanilie
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 175 °C (ventilator 155 °C). 125 g de unt se amestecă cu condimentele şi cu zahărul şi se bat până ajung la o consistenţă cremoasă, după care se încorporează pe rând ouăle.
Se spală morcovii, se curăţă de coajă şi se rad, apoi se încorporează împreună cu nucile în crema de ouă.
La final, în aluat se adaugă migdalele, făina, amidonul, praful de copt şi sarea.
Se unge o formă de tort cu fund detaşabil, se aşează în ea aluatul şi se întinde.
Apoi se coace circa 45 de minute la cuptor.
Intre timp, se amestecă restul de unt, grăsimea de cocos şi brânza de vaci, peste care se presară apoi zahărul pudră.
Se încorporează şi siropul de vanilie.
Se amestecă bine toate ingredientele. La final, se întinde crema pe blatul de morcovi răcit.
Pofta buna!