Tort de morcovi cu sirop de lamaie si glazura
PrinteazaTort de morcovi cu sirop de lamaie si glazura din: curmale, unt, zahar brun, oua, faina, bicarbonat, cuisoare, coaja de lamaie, morcov, zeama de lamaie, zahar tos, crema de branza, fructul pasiunii, crema de ou.
- 125 g curmale fara samburi
- 150 g unt inmuiat la temperatura camerei
- 150 g zahar brun
- 4 oua
- 200 g faina integrala cu factor de crestere
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita cuisoare macinate
- coaja rasa de la 2 lamai
- 200 g morcov, curatat de coaja si razuit
pentru siropul de lamaie:
- zeama de la 2 lamai
- 3 linguri zahar tos
pentru glazura:
- 200 g crema de branza de vaci proaspata
- 125 g zahar pudra
- 2 bucati fructul pasiunii, pulpa trecuta prin sita
- 200 g crema de ou
Mod de preparare:
Icinge cuptorul la semnul 4/180°C. Intr-un tocător electric mărunţeşte curmalele cu 2 linguri apă caldă pentru a obţine o pastă.
Combină energic cu ajutorul telului electric 3-4 min untul cu zahărul, până când amestecul se deschide la culoare. încorporează ouăle, făina, bicarbonatul, cuişoarele şi combină.
Toarnă compoziţia în forma de blat de 20 cm unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Nivelează suprafaţa şi dă la cuptor 30-35 min, până când se rumeneşte şi devine elastic. Intre timp, fierbe siropul din zeamă de lămâie şi zahăr, amestecând până când zahărul se dizolvă. Scoate blatul din formă şi după ce se răceşte taie-l în două foi egale.
Inţeapă din loc în loc şi stropeşte cu sirop ca să se absoarbă uniform.
Pentru a prepara glazura, combină energic cu ajutorul telului electric crema de brânză de vaci şi zahărul pudră. Aşază prima foaie pe platoul de servit şi pune deasupra aproape jumătate din cantitatea de glazură şi nivelează suprafaţa.
Aşază piureul de fructul pasiunii într-un strat deasupra. Aşază a doua foaie de blat şi unge cu restul de glazură întinsă uniform.
Tort de morcovi cu sirop de lamaie si glazura
Pofta buna!