Tort cu morcovi si visine
PrinteazaTort cu morcovi si visine din: visine, morcovi, miere, ulei, faina, cacao, bicarbonat, esenta de rom.
- 200 g vişine fără sâmburi, congelate
- 50 g miere de albine
- 100-120 g zahăr
- 200 g morcovi răzuiţi
- 230 ml apă
- 120 ml ulei
- 300 g făină integrală
- 1,5 linguri pudră de cacao
- 1 linguriţă cu vârf de bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de cuţit sare
- 1 lingură esenţă de rom
Mod de preparare:
Se pun într-o cratiţă vişinele, mierea, zahărul, morcovii, uleiul şi apa, se pun la fiert, iar după ce dau în clocot, se fierb cca 5 minute, amestecând încontinuu.
Se ia vasul de pe foc, se lasă puţin la răcorit, după care se adaugă făina, cacaua, bicarbonatul de sodiu, sarea şi esenţa de rom.
Se toarnă într-o formă de tort cu diametrul de 22 cm tapetată cu hârtie de copt, se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi se coace 20 de minute.
Se scade temperatura la 160 de grade şi se mai coace circa 10 minute. Se pudrează cu puţin zahăr.
Tort cu morcovi si visine
Pofta buna!