Tort cu morcovi
PrinteazaTort cu morcovi din: morcovi, portocala, ulei de porumb, zahar tos, oua, faina, praf de copt, sare, frisca, lichior de portocala si nuca.
- 5 morcovi potriviti
- 1 portocala
- 125 ml ulei de porumb
- 375 g zahar tos
- 4 oua
- 350 g faina
- 15 g praf de copt
- sare
pentru umplutura:
- 500 ml frisca
- 3 linguri cu lichior de portocale
- 3 linguri cu nuca zdrobita
Mod de preparare:
Pune morcovii la fiert în apă cât să-i acopere în care ai adăugat sucul de la portocală.
Acoperă şi lasă la foc mic. Scurge-i şi lasă-i să se răcorească. Pasează morcovii cu uleiul, zahărul şi gălbenuşurile.
Bate spumă albuşurile cu un praf de sare şi încorporează-le treptat îm piureul de morcovi, alternând cu făina cernută împreună cu praful de copt.
Toarnă compoziţia într-o formă unsă cu ulei (sau unt) şi coace 40-45 de minute, până ce devine aurie.
Las-o să se răcească în formă. Bate frişca şi adaugă lichiorul. Taie blatul în juimătate şi întinde trei sferturi din frişcă.
Restul amestecă-l cu nucă şi îmbracă tortul. Dă-l la rece o oră.
Tort cu morcovi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort cu morcovi