Tort cu mousse de cocos

Printeaza

Tort cu mousse de cocos din: seminte de mac, lapte, unt, zahar, oua, faina, gelatina, praf de copt, lapte de cocos, lichior, frisca.

Ingrediente:Tort cu mousse de cocos

Pentru blat:

  • 1 cană cu seminţe de mac
  • 225 ml lapte
  • 225 g unt
  • 225 g zahăr brun
  • 3 ouă
  • 225 g făină
  • 1 linguriţă cu praf de copt

Pentru topping:

  • 50 ml apă
  • 4 linguriţe cu gelatină
  • 340 ml lapte de cocos
  • 100 g zahăr
  • 2 linguriţe cu lichior de cocos
  • 340 ml frişcă lichidă

Pentru decor:

  • fulgi de nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Pentru blat, încălzeşte cuptorul la 180°C.

Unge şi tapetează o tavă cu diametrul de 20 cm. Incălzeşte seminţele şi laptele într-o tigaie şi dă în fiert, la de pe foc şi lasă să se răcească 25 de minute.

Bate untul şi zahărul într-un bol. Adaugă gălbenuşurile, câte unul pe rând şi amestecă. Bate albuşurile până se întăresc, apoi încorporează-le treptat în compoziţia de gălbenuşuri.

Toarnă totul în tavă şi coace timp de 75 de minute, până se întăreşte. Verifică cu o scobitoare dacă s-a copt suficient în interior. Lasă să se răcească în tavă 15 minute, apoi scoate blatul şi lasă-l să se răcească complet.

Tapetează cu folie o tavă de tort şi pune blatul în tavă.

Pentru cremă, dizolvă gelatina în puţină apă şi las-o timp de 10 minute, încălzeşte laptele de cocos, zahărul şi lichiorul de cocos într-o crăticioară, la foc mic, până se dizolvă zahărul, la de pe foc.

Incorporează gelatina până se dizolvă.

Toarnă compoziţia într-un bol şi las-o să se răcească.

Bate frişca până se întăreşte. Amestecă 1/4 din ea în compoziţia de cocos rece, apoi adaugă frişca rămasă. Intinde crema peste blat şi nivelează deasupra.

Acoperă cu folie şi răceşte timp de cel puţin 4 ore, până se întăreşte.

Presară fulgi de cocos, pentru decor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.