Tort cu mousse de cocos
PrinteazaTort cu mousse de cocos din: seminte de mac, lapte, unt, zahar, oua, faina, gelatina, praf de copt, lapte de cocos, lichior, frisca.
Pentru blat:
- 1 cană cu seminţe de mac
- 225 ml lapte
- 225 g unt
- 225 g zahăr brun
- 3 ouă
- 225 g făină
- 1 linguriţă cu praf de copt
Pentru topping:
- 50 ml apă
- 4 linguriţe cu gelatină
- 340 ml lapte de cocos
- 100 g zahăr
- 2 linguriţe cu lichior de cocos
- 340 ml frişcă lichidă
Pentru decor:
- fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru blat, încălzeşte cuptorul la 180°C.
Unge şi tapetează o tavă cu diametrul de 20 cm. Incălzeşte seminţele şi laptele într-o tigaie şi dă în fiert, la de pe foc şi lasă să se răcească 25 de minute.
Bate untul şi zahărul într-un bol. Adaugă gălbenuşurile, câte unul pe rând şi amestecă. Bate albuşurile până se întăresc, apoi încorporează-le treptat în compoziţia de gălbenuşuri.
Toarnă totul în tavă şi coace timp de 75 de minute, până se întăreşte. Verifică cu o scobitoare dacă s-a copt suficient în interior. Lasă să se răcească în tavă 15 minute, apoi scoate blatul şi lasă-l să se răcească complet.
Tapetează cu folie o tavă de tort şi pune blatul în tavă.
Pentru cremă, dizolvă gelatina în puţină apă şi las-o timp de 10 minute, încălzeşte laptele de cocos, zahărul şi lichiorul de cocos într-o crăticioară, la foc mic, până se dizolvă zahărul, la de pe foc.
Incorporează gelatina până se dizolvă.
Toarnă compoziţia într-un bol şi las-o să se răcească.
Bate frişca până se întăreşte. Amestecă 1/4 din ea în compoziţia de cocos rece, apoi adaugă frişca rămasă. Intinde crema peste blat şi nivelează deasupra.
Acoperă cu folie şi răceşte timp de cel puţin 4 ore, până se întăreşte.
Presară fulgi de cocos, pentru decor.
Pofta buna!