Tort mousse în două culori
PrinteazaO reteta delicioasa de tort mousse in doua culori din: biscuiti, unt, smantana, intaritor pentru frisca, cafea instant, ciocolata neagra, ciocolata alba, miez de nuca si sos de ciocolata.
- 200 g de biscuiţi
- 100 g de unt
mousse-uri:
- 1 l de smântână pentru frişcă
- 1 pliculeţ de întăritor de frişcă
- 2 linguriţe de cafea instant
- 300 g de ciocolată neagră
- 300 g de ciocolată albă
- 100 g de miez de nucă rumenit cu 50 g zahărîn cuptor
- 50 ml de sos de ciocolată
Mod de preparare:
Se amestecă untul topit cu biscuiţii daţi prin maşina de tocat. Se alege o formă rotundă cu pereţii detaşabili. Se unge cu unt şi seîntindeîn ea blatul de biscuiţi. Se dă forma lafrigider.
Se prepară frişca. Se topeşte ciocolata neagră la bain mărie. Se mixează ciocolata cu jumătate din cantitatea de frişcă.
Se scoate forma din frigider şi se întinde primul mousse de ciocolată. Se dă din nou la rece pentru 30 de minute. Intre timp, se prepară al doilea strat.
In restul de frişcă se încorporează cafeaua instant şi ciocolata albă, topită şi ea la bain mărie.
Se scoate forma din frigider şi se întinde şi al doilea strat de mousse de cafea. Se lasă lafrigider pentru minimum 3 ore. Se decorează cu nuci pralinate şi cu sos de ciocolată.
Tort mousse în două culori
Pofta buna!