Tort mozaic cu budincă si capşune
PrinteazaTort mozaic cu budincă si capşune
Ingrediente:
- 10 ouă
- 16 linguri zahăr
- 10 linguri făină
- 1 borcan gem de caise
- 1 l lapte
- 2 plicuri de budincă de căpşune
- 1 iaurt cu căpşune
- 300 g frişca
- 1 lingură margarina
- 500 g căpşune
Mod de preparare:
Tort mozaic cu budincă si capşune: Baţi albuşurile spumă, adaugi 10 linguri de zahăr şi baţi încontinuu până se topeşte zahărul.
Adaugi apoi făina, gălbenuşurile, torni compoziţia într-o tavă unsă cu margarina şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor.
Laşi blatul să se răcească, după care îl tai în două şi îl umpli cu gem, apoi îl tai în bucăţi pătrate de 3 cm fiecare.
Tapetezi o cratiţă cu o folie de plastic, aşezi bucăţile de blat vertical, pe două rânduri.
Faci apoi budinca de căpşune în care adaugi zahărul rămas şi jumătate din cantitatea de căpşune pasate.
Torni budinca fierbinte peste bucăţile de blat şi o dai la frigider. Când este rece, răstorni tortul pe un platou şi desprinzi folia şi îl dai la frigider.
Baţi frişca împreună cu iaurtul, îmbraci tortul şi-l ornezi cu căpşunele rămase. Când aşezi bucăţile de blat în cratiţă, lasă spaţiu între ele ca să pătrundă budinca şi mişcă apoi puţin cratiţă.
Poftă bună!