Tort multicolor
PrinteazaTort multicolor
- 150 g pişcoturi tari
- 125gunt
- 300 g zmeură
- 300 g mure
- 9 foi de gelatină
- 400 g brânză de vaci
- 500 g iaurt
- 125 g zahăr
- 4 linguri cu suc de lămâie
- 300 ml frişca
- 2 albuşuri
Pentru glazură:
- 200 g amestec de fructe roşii
- 2 pliculeţe cu gelatină roşie
Preparare:
Zdrobeşte pişcoturile şi amestecă-le cu untul topit. Aşază totul pe fundul unei forme cu marginea detaşabilă. Presează bine şi lasă la rece. Separat, amestecă brânza cu iaurtul şi zahărul.
Adaugă gelatina înmuiată în sucul de lămâie, albuşurile şi frişca bătute bine. Compoziţia obţinută împarte-o în trei. în prima, pune zmeura zdrobită şi întinde-o peste blat. In a doua, pune murele zdrobite şi întinde crema peste cea de zmeură.
Acoperă cu restul de cremă. Deasupra aşază fructele rămase şi îmbracă tortul în gelatina roşie. Lasă la rece cel puţin 4 ore sau până a doua zi.
Pofta buna!
Foarte gustos acest tort. In desert foarte reusit.