Tort de mure cu cremă de vanilie

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de mure cu crema de vanilie din: unt, zahar, oua, faina, amidon, praf de copt, baton de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar pudra, mure, suc de lamaie, suc de mere si zahar.

Ingrediente:Tort de mure cu cremă de vanilie

  • 400 g unt
  • 175 g zahăr
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • 100 g amidon
  • 1 linguriţă praf de copt
  • miezul de la 1/2 baton de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 g mure
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 200 ml n suc de mere
  • 100 g zahăr gelifiant

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se bat 150 g unt cu 125 g zahăr şi se înglobează pe rând | ouăle, urmate de făina amestecată cu 50 g amidon şi praf de copt.

Aluatul se aşază într-o formă de tort unsă (0 26 cm) şi se coace cca 50 min. Se scoate şi se lasă să se răcească. Se taie pe 3 niveluri.

Se dau în fiert 350 ml lapte, cu miezul de va­nilie. Se amestecă gălbenuşurile cu 50 g zahăr, 50 g amidon şi 150 ml lapte; se înglobează în laptele fierbinte şi se lasă să dea câteva clo­cote, apoi se lasă să se răcească.

Se bat 250 g cu 130 g zahăr pudră; se înglobează budinca de vanilie, lingură cu lingură. Se pun deoparte două treimi din cantitatea de cremă obţinută.

Se pasează murele cu suc de lămâie şi 20 g zahăr pudră; 3 linguri din piure se înglobează într-o treime de cremă. Restul de piure de mu­re se dă în clocot cu suc de mere şi zahăr ge­lifiant. Se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se lasă să se răcească, până se transformă în gel.

Pe un platou de tort se aşază un blat şi se unge cu 4 linguri de jeleu de mure; deasupra se repartizează jumătate din cantitatea de cre­mă de mure, al doilea blat, apoi cremă albă, al treilea blat şi deasupra restul de cremă de mure.

Tortul se unge cu restul de jeleu. Even­tual se mai decorează cu ciocolată albă rasă. Se dă la frigider cca 2 ore.

Tort de mure cu cremă de vanilie

Tort de mure cu cremă de vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.