Tort de napolitana

Printeaza

Tort de napolitana din: apa minerala, ulei, faina, gem, stafide, miez de nuca, sare.

 

Ingrediente:Tort de napolitana

  • 1 l apă minerală
  • 250 ml ulei
  • făină
  • gem acrişor
  • stafide
  • miez de nucă
  • sare

 

Mod de preparare:

Se amestecă apa minerală cu uleiul şi un praf de sare, se adaugă treptat făina, astfel încât să se obţină un aluat consistent, care să nu se lipească de mâine. Se lasă la rece timp de 2 ore.

Apoi se împarte în 6 părţi, din care se fac 6 foi, care se coc pe fundul unei tăvi la foc mare. Pe un platou se aşază alternativ câte o foaie, care se unge cu un strat subţire de gem.

Se ornează cu miez de nucă tăiat mărunt, resturile de la foi, stafide opărite şi tăiate mărunte.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort cu crema de ciocolata neagra si fructe uscate

Tort cu crema de ciocolata neagra si fructe uscate din: făină, praf de copt, sare, oua, unt, zahar, lapte, smântână pentru frişcă, zahar pudra, ciocolată neagră, cremă de brânză, smântână, tuburi de napolitană umplute cu ciocolată, fructe uscate. Ingediente: 2,5 pahare sau căni de ceai cu făină (circa 400 g) 1 linguriţă praf de copt un praf de sare […]

Reteta tort cu alune

Tort cu migdale, alune si bomboane cu cocos

Tort cu migdale, alune si bomboane cu cocos din: oua, zahar, faina, apă, ulei, zahar vanilat, praf de copt, otet, sare, coaja de lamaie, unt, lapte praf, zahăr pudră, nucă de cocos,  frişcă,  zahăr vanilat, zeamă de lămâie, întăritor pentru frişcă, alune de pădure, migdale, foi de napolitană, bomboane cu cocos.   Ingrediente: 5 ouă 250 g zahăr 250 g făină 5 linguri apă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.