Tort de nectarine cu migdale si jeleu de coacaze
PrinteazaTort de nectarine cu migdale si jeleu de coacaze din: ouă, zahăr pudră, zahăr vanilat, sare, făină, praf de copt, migdale, jeleu de coacăze, gelatină, iaurt, cacao, zahăr vanilinat, frişcă, întăritor de frişcă, nectarine, zahăr.
pentru blat:
- 3 ouă
- 50 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- l praf sare
- 90 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 lingură migdale măcinate
- 3 linguri jeleu de coacăze
Ingrediente pentru creme şi ornat:
- 20 g gelatină
- 550 g iaurt
- 5 linguri cacao
- 1 plic zahăr vanilinat
- 700 ml frişcă
- 1/2 plic întăritor de frişcă
- 3 nectarine
- 50 g zahăr
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 180°C. Pentru blat, se separă ouăle. bat albuşurile cu sare. Se bat gălbenuşurile cu zahăr pudră, zahăr vanilat şi 3 linguri cu apă fierbinte.
aşază deasupra albuşurile bătute.
amestecă făina cu praf de copt şi migdale şi se înglobează totul în compoziţia de gălbenuşuri.
aşază într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca 15 min. în cuptorul pregătit.
scoate blatul din cuptor şi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie. desprinde hârtia de pe fund şi blatul se lasă să se răcească.
prepară crema de ciocolată: se înmoaie în apă rece 10 g gelatină.
amestecă iaurtul cu 2 linguri de cacao şi zahăr vanilat.
dizolvă gelatina în puţină apă fierbinte.
înglobează 3 linguri de compoziţie, de iaurt în gelatina dizolvată şi se amestecă în restul de compoziţie de iaurt. Când începe să se întărească, se înglobează 300 ml frişcă bătută.
Blatul se aşază pe un platou. Se nivelează cu cuţitul, ca să fie perfect plan.
unge cu jeleu şi se aşază în jur inelul formei. şpriţează pe blat rozete de cremă de ciocolată. lasă să se întărească la frigider.
prepară crema de nectarine: se introduc 2 nectarine timp de 3 secunde în apă fierbinte şi se decojesc.
taie jumătăţi, se scot sâmburii şi se fierbe pulpa 5 min. în 250 ml apă. Se înmoaie în apă rece restul de gelatină.
pasează nectarinele fierte, cu tot cu zeamă; se transferă într-o crăticioară şi se adaugă zahărul.
încălzesc puţin, amestecând. dizolvă înăuntru gelatina şi se lasă să se răcească puţin, după care se înglobează iaurtul, cu telul, urmat de 300 ml frişcă bătută.
scoate tortul din frigider; se pudrează cu praf de cacao trecut printr-o sită. Deasupra se aşază crema de nectarine şi se nivelează. Tortul se lasă să se întărească la frigider cca 3 ore. Se îndepărtează apoi inelul din jur.
Inainte de servire, se bat 100 ml de frişcă împreună cu praful întăritor şi se şpriţează rozete pe tort. între ele se aşază feliile de la 1 nectarină.
pudrează tortul cu praf de cacao.
Tort de nectarine cu migdale si jeleu de coacaze
Pofta buna!