Tort negru de capsuni
PrinteazaTort negru de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, cacao, amidon, capsuni, frisca, zahar vanilinat si ciocolata.
blat:
- 6 oua
- 180 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 120 g faina
- 60 g cacao
- 80 g amidon
crema si decor:
- 350 g capsuni
- 550 ml frisca
- 1 plic zahar vanilinat
- 400 g ciocolata
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 175° C. Se unge fundul unei forme de tort (o 26 cm). Se separă ouăle.
Gălbenuşurile se bat cu 120 g zahăr şi zahăr vanilinat. Se bat albuşurile cu restul de zahăr.
Albuşul bătut se toarnă peste compoziţia de gălbenuşuri. Se amestecă făina cu amidon şi cacao şi se toarnă deasupra în ploaie; se înglobează.
Compoziţia se toarnă în formă, se nivelează şi se coace 25-30 min.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se desprinde din formă. Se curăţă căpşunile şi se taie jumătăţi. Se bat 400 ml de frişcă, cu zahăr vanilinat.
Se toacă ciocolata şi se topeşte în bain-marie. Se toarnă 150 ml de frişcă şi se omogenizează.
Blatul se taie pe 3 nivele. Blatul de jos se unge cu ciocolată, se acoperă cu 1/2 din frişcă şi apoi cu 1/2 din căpşuni.
Se aşază deasupra nivelul 2 de blat şi procesul se repetă. Se acoperă cu blatul.
Tortul se acoperă cu restul de ciocolată şi se ornează cu căpşuni. Se dă la rece până în momentul servirii.
Tort negru de capsuni
Pofta buna!