Tort cu nuca, ciocolata si miere

Printeaza

Tort cu nuca, ciocolata si miere din: ouă, zahar, miere topita, faina, bicarbonat, zeamă de lămâie, cacao, unt, cremă de ciocolată la borcan, miez de nucă.

Ingrediente pentru blat:Tort cu nuca, ciocolata si miere

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 6 linguri miere topită
  • 12 linguri rase făină
  • 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cacao

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 ouă
  • 400 g zahăr
  • 300 g unt
  • cacao sau cremă de ciocolată la borcan
  • 250 g zahăr (pentru caramel)
  • 200 g miez de nucă

Mod de preparare:

Separi ouăle, baţi bine albuşurile cu un praf de sare, adaugi apoi gălbenuşurile şi amesteci uşor. în făină amesteci bicarbonatul stins şi cacaua, apoi o torni în ploaie peste ouăle bătute spumă. Amesteci de jos în sus prin răsturnare, apoi torni compoziţia într-o tavă în care a fost pusă înainte hârtie de copt.

Dai la cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute. Când blatul s-a răcit, îl tai în două foi. Pentru crema, baţi albuşurile de la 4 ouă, apoi adaugi gălbenuşurile şi 400 g zahăr, pui vasul pe baie de aburi şi baţi bine până când crema se îngroaşă.

Dai vasul apoi deoparte, ca să se răcească şi, când este rece; adaugi crema încet în untul amestecat bine, pe urmă pui după gust cacao sau cremă de ciocolată la borcan. La final, adaugi şi nuca măcina­tă şi amesteci pentru omogenizare.

In timp ce cre­ma se răceşte, pui într-o cratiţă zahărul şi, când se caramelizează, adaugi miezul de nucă şi amesteci ca să se îmbrace toată în zahăr. Răstorni apoi nuca pe o farfurie unsă cu ulei, ca să nu se lipească şi laşi să se răcească.

Peste nuca răcită piui un pro­sop curat sau o pungă şi o zdrobeşti cu sucitorul. Nuca zdrobită o cerni cu s’trecurătbarea mare de supă şi ce cade fin pui în cremă, iar bucăţile mai mari, care rămân în strecurătoare le presari peste prăjitură. Blatul îl tai în două foi pe orizontală.

Le pui una lângă alta, ca să fie o singură foaie. Intinzi dea­supra 3/4 din cremă, apoi rulezi încet ambele foi ale blatului ca o ruladă. Acoperi apoi rulada cu crema rămasă, tai din capete ca să faci cioatele buturugii (dacă doreşti să ai trunchi de copac), iar dacă vrei să ai doar ruladă, finisezi ca atare.

Faci cu furculiţa modele, apoi presari caramelul cu nucă (granulele mai mari rămase). Crema este foarte fină, iar cara­melul completează gustul acesteia.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.