Tort cu nuca de cocos, stafide si ciocolata

Printeaza

Tort cu nuca de cocos, stafide si ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, stafide sau smochine, nucă măcinată, zeama de lamaie, nucă de cocos, zahăr pudră, lapte, budincă de vanilie, margarină, ciocolată.

Ingrediente: pentru blatul I:Tort cu nuca de cocos, stafide si ciocolata

  • 4 albuşuri
  • 4 linguri zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 linguri făină
  • 1 lingură cacao

Ingrediente pentru blatul II:

  • 4 albuşuri
  • 130 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 pungă stafide sau smochine
  • 2 linguri făină

Ingrediente pentru blatul III:

  • 4 albuşuri
  • 130 g zahăr
  • 100 g nucă măcinată
  • 1-2 picături de lămâie

Ingrediente pentru blatul IV:

  • 4 albuşuri
  • 130 g zahăr
  • 100 g nucă de coco

Ingrediente pentru cremă:

  • 10 gălbenuşuri
  • 10 linguri zahăr pudră
  • 1 lingură lapte
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 1 1/2 pachet margarină la cub
  • 100 g ciocolată
  • 100 g nucă de cocos

Mod de preparare:

Pentru blatul I baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile, pe rând, făina şi cacaua şi amesteci uşor până se încorporează totul bine. Pui la copt într-o formă dreptunghiulară, unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Laşi circa 40 de minute.

Pentru blatul II baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, pe rând, apoi încorporezi uşor făina şi stafidele. Dai tava la copt circa 40 de minute. Pentru blatul III baţi albuşurile cu zahărul, adaugi nuca măcinată şi picăturile de lămâie şi dai la cuptor pentru 40 de minute.

Pentru blatul IV baţi albuşurile spumă cu zahărul şi adaugi şi nuca de cocos. Coci blatul circa 40 de minute. Pentru crema amesteci 10 gălbenuşuri cu 10 linguri de zahăr pudră şi cu 1 lingură de lapte şi fierbi totul pe aburi, până prinde consistenţa unei smântâni.

Separat, fierbi 2 budinci de vanilie cu 700 ml lapte şi cu 4 linguri de zahăr. Apoi dai budinca şi primul amestec deoparte. Freci margarina şi adaugi treptat câte puţin din budincă şi câte puţin din cremă, până uneşti cele 3 compoziţii.

După ce ai omogenizat bine crema, o împărţi în 3 părţi egale. în prima adaugi 100 g ciocolată mărunţită, în cea de-a doua pui 100 g nucă măcinată sau tăiată mărunt (după cum preferi) şi în c;ea de-a treia cremă pui nuca de cocos.

Blatul I, maro, apoi cremă de ciocolată, blatul II, de stafide, apoi crema de nucă, blatul III, de nucă şi crema de cocos, iar la final, pui blatul IV, de cocos, îmbraci tortul în frişcă. Tortul va avea o formă dreptunghiulară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.