Tort cu nuca si mascarpone

Printeaza

Tort cu nuca si mascarpone din: unt, ciocolata de manaj, zahar, faina, praf de copt, nuci, oua, stafide, coniac, mascarpone, zahar nuci, frisca.

Ingrediente:Tort_cu_nuca_si_mascarpone

pentru blat:

  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata de menaj
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 80 g nuci
  • 4 oua
  • 50 g stafide aurii
  • 2 linguri coniac

pentru umplutura:

  • 500 g mascarpone
  • 150 g zahar
  • 50 g nuci

pentru sosul caramel:

  • 200 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • o lingurita sare

pentru decor:

miezi intregi de nuca 

 

Mod de preparare:

Pentru blat, stafidele se pun a macerat în coniac. Untul moale se freacă bine cu zahărul.

Ciocolata se topeşte si se amestecă bine cu crema de unt. Apoi se adaugă ouăle, unul câte unul.

Intr-un castronel se amestecă praful de copt cu nucile măcinate şi făina.

Se adaugă acest amestec peste cel cu ciocolată şi apoi se pun stafidele.

Forma de copt se unge cu unt şi se tapetează cu făină, se toarnă amestecul şi se dă la cuptor pentru 45 de minute. Se lasă să se răcorească şi apoi se scoate din formă.

Se taie blatul în două, partea de jos se pune pe platoul de servit si se umple cu crema preparată din mixarea ingredientelor.

Se acoperă cu a doua parte a blatului.

Pentru sosul de caramel, se arde zahărul într-o crăticioară, în timp ce în alta se încălzeşte frişca.

După ce zahărul s-a topit şi a devenit colorat, se trage vasul de pe foc, se adaugă frişca şi se pune din nou pe foc.

Se amestecă mereu pentru a topi caramelul, apoi se adaugă untul şi sarea. Se toarnă peste tort şi, după ce s-a răcit, se dă la frigider cel puţin două ore.

Tort cu nuca si mascarpone

Tort_cu_nuca_si_mascarpone

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.