Tort cu nuca – reteta gustoasa
PrinteazaTort cu nuca din: oua, zahar, faina, nuci, apa, bicarbonat, lamaie, zahar vanilat, esenta de rom, unt, zahar pudra, lapte,cacao.
- 8 oua
- 600 g zahar
- 400 g faina
- 200 g nuci
- 20 linguri apa
- 1/2 lingurita bicarbonat
- lamaie
- zahar vanilat
Ingrediente pentru sirop:
- 1 l apa
- 300 g zahar
- 1 fiola esenta de rom
Ingrediente pentru crema:
- 250 g unt
- 250 g zahar pudra
- 1 cana lapte + 1/2 cana lapte
- 2 linguri faina
- 1 lingura zahar
- 2-3 linguri cacao
- nuci si zahar, pentru ornament
Mod de preparare:
Separi albusurile de galbenusuri. In galbenusuri pui zaharul si 10 linguri cu apa si le freci bine timp de 20- 25 de minute, apoi adaugi iar cate o lingura cu apa pana termini cele 20 de linguri.
Adaugi faina si nucile prajite inainte si date prin masina de tocat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Bati albusurile de la cele 8 oua cu zaharul vanilat si apoi le adaugi in compozitia pregatita inainte.
Ungi o cratita de 4 kg sau o forma de tort cu ulei si o tapetezi cu hartie de copt. Torni compozitia si o dai la cuptorul bine incins.
Dupa ce s-a copt si s-a racit, tai blatul in doua sau in trei, iar fiecare foaie o insiropezi.
Pregstesti siropul, pui la fiert apa cu zaharul si lasi sa fiarba pana se topeste zaharul, iar cand s-a racit adaugi esenta de rom.
Pregatesti crema, freci untul moale cu zaharul pudra, pana devine ca o crema. Separat, pui pe foc 1 cana cu lapte.
Adaugi faina dizolvata in laptele ramas indulcit. Le lasi pe foc sa fiarba pana ajunge ca o ciulama, pe care o lasi apoi sa se raceasca.
Crema de unt o amesteci cu ciulamaua si adaugi cacao.
Pui crema intre blaturi si imbraci tortul. Caramelizezi nucile cu zaharul.
Cand s-au racit, le tai marunt si le presari deasupra tortului imbracat cu crema.
Tort cu nuca
Pofta buna!