Tort cu nuci si cacao

Printeaza

Tort cu nuci si cacao din: apa, zahar, cacao, nuci, unt, sare, galbenus.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 1 pahar apă
  • 1 pahar zahăr
  • 50 g cacao
  • 50 g nuci

Pentru crema:

  • 1/2 pahar apă
  • 7 linguriţe zahăr
  • 50 g cacao
  • 300 g unt
  • 2 gălbenuşuri (facultativ)
  • 1 vârf de cuţit sare

 

Mod de preparare:

Dai nucile prin maşina de tocat carne şi le pui la fiert împreuna cu apa zahărul şi cacaua.

Amesteci bine şi laşi să fiarbă, până devine ca o mămăligă care se ia de pe vas, având grijă să nu fie prea tare, pentru că prin răcire, compoziţia se mai întăreşte.

In momentul in care s-a răcorit puţin, aşezi blatul pe un platou, cu ajutorul unui cuţit lat.

Fierbi apa cu zahărul şi cacaua câteva minute, iei de pe foc şi incorporezi sarea şi untul tăiat în bucăţele, apoi amesteci pentru a obţine o pastă omogenă. Facultativ, poţi adăuga şi 2 gălbenuşuri.

In cazul in care crema se taie, o mai pui puţin pe foc, până îşi revine. Cand s-a răcit, aşezi crema peste blat şi o aranjezi cu ajutorul unui cuţit.

Ornezi tortul după gust. Ca să fie mai gustos, este de preferat sa îl prepari cu două zile înainte de a-l servi, timp în care il ţii la frigider.

 

Tort cu nuci si cacao

Tort_cu_nuci_si_cacao

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.