Tort cu nuci si ciocolata
PrinteazaTort cu nuci si ciocolata din: alune, biscuiti, unt, ciocolata, smantana, oua, zahar tos, lichior, crema de ciocolata si bombonele de ciocolata.
- 75 g alune prajite
- 150 g biscuiti cu fulgi de ciocolata, maruntiti
- 50 g unt topit
- 200 g ciocolata de menaj
- 400 ml smantana
- 3 oua, separate
- 50 g zahar tos
- 4 linguri lichior, gen amaretto
- 75 g crema de ciocolata, gen nutella
- 50 g bombonele de ciocolata
Mod de preparare:
Unge cu unt o tava de copt cu fundul detasabil. Intr-un robot de bucatarie, marunteste alunele, apoi scoate-le intr-un castron, pune in robot biscuitii, marunteste-i si pune-i la un loc cu alunele.
Incorporeaza untul in amestecul de biscuiti si alune si asaza-l pe fundul tavii de copt, presand usor si niveland cu o lingura, ca sa rezulte un blat. Da la frigider 30 de minute.
Topeste ciocolata si 100 ml smantana intr-un castron, la bain marie. Ia castronul de pe foc si incorporeaza galbenusurile.
Da deoparte si lasa sa se raceasca. Intr-un castron curat, bate albusurile cu un mixer.
Odata ce incepe sa se ingroase, adauga zahar tos si continua sa amesteci pana se intareste.
Pune o lingură de spumă în crema de ciocolată, amestecând-o cu o lingură de metal. Incorporează treptat crema de ciocolată în spuma de albuşuri, amestecând.
Toarnă amestecul peste blatul de biscuiţi şi dă la frigider 2 ore.
Inainte de a servi, bate smantana rămasă cu lichiorul, adaugă crema de ciocolată şi jumătate din bombonelele de ciocolată.
Cu o ligură, toarnă amestecul peste spuma de ciocolată.
Pentru a scoate prăjitura din tavă, înmoaie un prosop în apă fierbinte şi înfăşoară-l în jurul tăvii reci.
Scoate din tavă, pune pe un platou şi presară restul de bombonele zdrobite.
Tort cu nuci si ciocolata
Pofta buna!