Tort “Nusa”
PrinteazaTort “Nusa” din: zahar, oua, faina, cacao, nuca, bicarbonat, apa, lamaie, unt sau margarina.
Ingrediente:
Blatul:
- 1 cană zahăr (circa 250 g)
- 6 ouă
- 5 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 2 linguri nucă măcinată (opţional)
- un vârf de cuţit bicarbonat sau praf de copt
Mod de preparare:
Tort “Nusa”: bat albuşurile (spumă tare), după care se pune în ploaie zahărul, bătând în continuare; se adaugă câte un gălbenuş; restul – făină, cacao şi nucă – se pune câte o llingură- două şi se amestecă cu o lingură din lemn, de jos im sus; se pune într-o formă de blat (rotundă, pătrată, dreptunghiulară) şi se dă la cuptor circa 45 minute.
Când se pregăteşte tortul, blatul se taie în trei.
Crema:
- 4 gălbenuşuri
- o cană de zahăr
- 25 ml aptă
- coaja rasă de la o lămâie
- un pachet de unt sau margarincă
Ingredientele, mai puţin untul sau margarina, se amestecă şi se pun pe foc până se topeşte zahărul şi compoziţia se aseamănă cu smântână, ceva mai groasă. Se pune 11a răcit, apoi se omogenizează untul sau margarina. Se poaite pune nucă.
Ornament:
- 4 albuşuri
- o cană zahăr
- zeama de la o lămâie
Albuşurile se bat spumă tare, ca la bezea, se adaugă zeama de lămâie. Se „îmbracă14 tortul.
Glazura:
- 5 mâini zahăr
- 2 linguri cacao
- 6 linguri apă
Se amestecă ingredientele şi se pun la foc până cee compoziţia devine groasă (ca o ciocolată topită). Se toaimă călduţă peste tort.
Pofta buna!