Tort Opera
PrinteazaTort Opera din: unt, faina, oua, zahar, amidon, migdale, ciocolata, smantana, esenta de cafea, cafea.
Pentru blat şi cremă:
- 150 g unt gras
- 100 g făină
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 100 g amidon de porumb
- 100 g migdale mărunţite
- 400 g ciocolată de menaj
- 250 ml smântână lichidă
- 10 ml esenţă de cafea
Pentru sirop :
- 300 ml cafea (sau nes) neîndulcită
Pentru glazură:
- ciocolată menaj
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi gălbenuşurile cu zahăr până se albesc. Apoi adaugi făina, amidonul, migdalele şi 100 g din untul topit, amestecând bine.
La sfârşit, adaugi 4 albuşuri bătute spumă şi torni toată compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi făină.
Dai tava la cuptor şi laşi să se coacă compoziţia circa 30 de minute.
Scoţi tava, laşi la răcit şi tai blatul în 3 straturi pe care le ungi cu cremă.
Pentru crema, razi ciocolata de menaj, adaugi smântână, untul rămas şi esenţa de cafea, amestecând continuu până rezultă o cremă omogenă şi lucioasă. Tava în care ai copt blatul o tapetezi cu folie de plastic.
Apoi aşezi o foaie din blat, o însiropezi, pui crema şi tot aşa până termini crema şi blaturile.
Presezi bine şi dai tortul la rece circa 8 ore.
Apoi îl scoţi din formă, îl răstorni şi îl tai în 2 pe lung. Fiecare bucată rezultată o îmbraci în ciocolată topită în bain mărie.
Laşi să se răcească glazura, apoi scrii cuvântul “opera” cu puţin unt. Poţi decora tortul şi cu flori de ciocolată.
Tort Opera
Pofta buna!