Tort cu orez expandat si ciocolata
PrinteazaTort cu orez expandat si ciocolata din: orez expandat, ciocolata, oua zahar, frisca lichida, branza de vaci cremoasa, esenţă de vanilie, visine, gelatină sau întăritor de frişcă.
Ingrediente:
- 70 g orez expandat
- 150 g ciocolată
Pentru umplutură:
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 200 ml frişcă lichidă
- 250 g brânză de vaci cremoasă
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 200 g vişine
- 1 plic gelatină sau întăritor de frişcă
Mod de preparare:
Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o torni peste orezul expandat şi amesteci (poţi da la robot orezul expandat). Imbraci o formă de tort mică, cu pereţi detaşabili, cu folie de plastic.
Torni amestecul şi îmbraci şi pereţii formei, apăsând cu o lingură. Dai la rece, ca să se întărească.
Pui gălbenuşurile cu zahărul pe baie de abur şi amesteci continuu, până se îngroaşă. Dai la răcit. Apoi le mixezi cu frişca bătută, brânza de vaci şi esenţa de vanilie.
Scoţi sâmburii vişinelor şi le laşi la scurs. Opreşti câteva vişine pentru decor. Amesteci vişinele scurse cu compoziţia preparată anterior şi gelatina dizolvată.
Torni totul în formă. Pui vişinele întregi deasupra şi dai la frigider, pentaj câteva ore. Când compoziţia s-a întărit, poţi servi tortul.
Tort cu orez expandat si ciocolata
Pofta buna!