Tort cu orez expandat si ciocolata

Printeaza

Tort cu orez expandat si ciocolata din: orez expandat, ciocolata, oua zahar, frisca lichida, branza de vaci cremoasa, esenţă de vanilie, visine, gelatină sau întăritor de frişcă.

Tort_cu_orez_expandat_si_ciocolata

Ingrediente:

  • 70 g orez expandat
  • 150 g ciocolată

Pentru umplutură:

  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 250 g brânză de vaci cremoasă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 200 g vişine
  • 1 plic gelatină sau întăritor de frişcă

Mod de preparare:

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o torni peste orezul expandat şi amesteci (poţi da la robot orezul expandat). Imbraci o formă de tort mică, cu pereţi detaşabili, cu folie de plastic.

Torni amestecul şi îmbraci şi pereţii formei, apăsând cu o lingură. Dai la rece, ca să se întărească.

Pui gălbenuşurile cu zahărul pe baie de abur şi amesteci conti­nuu, până se îngroaşă. Dai la ră­cit. Apoi le mixezi cu frişca bătută, brânza de vaci şi esenţa de vani­lie.

Scoţi sâmburii vişinelor şi le laşi la scurs. Opreşti câteva vişine pentru decor. Amesteci vişinele scurse cu compoziţia preparată anterior şi gelatina dizolvată.

Torni totul în formă. Pui vişinele întregi deasupra şi dai la frigider, pentaj câteva ore. Când compoziţia s-a întărit, poţi servi tortul.

Tort cu orez expandat si ciocolata

Tort_cu_orez_expandat_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.