Tort Othello
PrinteazaTort Othello din: oua, zahar, esenta de cafea, cacao, faina, nuci, alune, ulei, faina, fructe.
- 9 ouă
- 9 linguri zahăr
- 2 linguri esenţă de cafea
- 55 g cacao
- 55 g făină
- 55 g nuci
- alune sau migdale pisate în piuliţă
- ulei
- făină pentru formă
- fructe din dulceaţă
Ingrediente crema: 5 linguri apă, 75 g cacao, 225 g zahăr, 225 g unt, 1/2 păhărel rom.
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă, adăugînd pe rînd 9 linguri de zahăr. În spuma de albuşuri şi zahăr se pun cele 9 gălbenuşuri perînd unul cîte unul bătînd într-una cu lingura.
Se adaugă cacaua, făina, nucile pisate, esenţa de cafea (strecuratăşi răcită) şi se amestecă. Se pune în formă drepunghiulară unsă cu ulei şi presărată cu făinăşi se coace la foc potrivit.
Cînd este gata, se răstoarnă pe un fund de lemn. După ce este complet rece, se taie în lungime în trei foi egale.Fiecare foaie se unge cu următoarea cremă.
Se amestecă zahărul cu cacao, se adaugă apa şi se pune la fiert ca să se îngroaşe ca o smîntînă. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu untul frecat spumăşi cu romul şi se continuă frecatul.
Crema obţinută se împarte în două părţi egale. Cu o jumătate se unt foile tăiate, aşezîndu-le una peste alta.
Cu a doua jumătate din cremă se îmbracă tortul. Se garniseşte cu fructe din dulceaţă şi se serveşte a doua zi după preparare, tăiat dreptunghiuri.
Pofta buna!