Tort Padurea Neagra

Printeaza

Tort Padurea Neagra din: oua, compot de visine, praf de copt, faina, zahar, cacao, esenta de rom, frica lichida, zahar farin, visine, ciocolata neagra, zahar, apa, zeama din compot.

Ingrediente:Tort_Padurea_Neagra

blatul:

  • 6 oua
  • 10 linguri de compot de visine
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g faina
  • 250 g zahar
  • 20 g cacao
  • esenta de rom

crema:

  • 400 g frisca lichida
  • 50 g zahar farin
  • 500 g visine
  • 100 g ciocolata neagra cu peste 70% cacao
  • siropul:
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • 100 ml zeama din compot

 

Mod de preparare:

Frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de rom. Adăugăm compotul de vişine, puţin câte puţin.

Batem albuşurile spumă tare şi le adăugăm peste gălbenuşuri. Omogenizăm şi adăugăm făina amestecată cu cacaua şi praful de copt.

Amestecăm şi turnăm compoziţia în forma specială, unsă cu unt. Coacem 45 minute la foc moderat.

Scoatem blatul din formă. După ce s-a răcit, îl tăiem în 3 foi egale şi le însiropăm.

Crema: Amestecăm frişca lichidă cu zahărul farin şi batem bine cu mixerul, până se întăreşte.

Montam tortul: Ungem prima foaie de blat însiropatâ cu frişcă.

Scoatem sâmburii vişinelor şi presărăm vişine peste frişcă. Adăugăm a doua foaie însiropatâ, pe care o ungem de asemenea cu frişcă.

Presărăm din nou vişine fără sâmburi. Acoperim cu a treia foaie de blat pe care întindem iarăşi frişcă şi presărăm vişine.

Radem ciocolata pe răzătoarea mare şi ornăm tortul. Păstrăm tortul la rece.

 

Tort Padurea Neagra

Tort_Padurea_Neagra

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort padurea neagra cu visine

2 comentarii

  1. pentru cineva care face tort prima oara…reteta este incompleta! despre sirop nu specifica cum il prepara,poate ca si-l pune in cap…iar foile de blat se insiropeaza dupa ce este asezata fiecare foaie pe rand,altfel adio tort…de aici se intelege sa le insiropeze toate o data :” După ce s-a răcit, îl tăiem în 3 foi egale şi le însiropăm.”

  2. Nu-mi place tortul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.