Tort-Panettone umplut cu ricotta
PrinteazaTort-Panettone umplut cu ricotta din: panettone, ricotta, zahar pudra, cacao, fulgi de migdale, fructe uscate, aschii de ciocolata, vin dulce. fara poza
- 1 bucata Panettone
- 500 g ricotta
- 70 g zahar pudra
- 1 lingura cacao
- 40 g fulgi de migdale
- 40 g fructe uscate
- 30 g aschii de ciocolata
- 1 ceasca vin dulce
- cacao, pentru dressing
Mod de preparare:
Imparti branza in doua boluri. In primul adaugi cate jumatate din cantitatea de zahar, fructe, migdale, ciocolata. In cel de-al doilea bol, peste branza pui restul ingredientelor, plus cacao. Astfel, vei avea o crema alba si una cafenie.
Tai apoi cozonacul in felii potrivit de groase, lei un vas si il tapetezi cu folie alimentara. Vasul poate fi patrat, oval, rotund, depinde de forma pe care vrei sa o dai tortului. Tapetezi peretii vasului cu felii de cozonac si le stropesti cu vin dulce.
Aşezi apoi crema alba, urmata de felia de cozonac stropita cu vin, crema cafenie si ultima felie de cozonac deasupra, inchizand tortul. Acoperi cu folie si dai vasul la rece, de seara pana dimineata (eventual poti presa cu o greutate).
A doua zi indepartezi folia de deasupra, rastorni tortul si scoti folia de tot. Il presari cu o ploaie de pudra de cacao si il poti consuma.
Pofta buna!