Tort parfumat
PrinteazaTort parfumat din: faina de prajituri, sare, cacao, margarina, zahar alb, oua, extract de vanilie, iaurt, otet, praf de copt, frisca dulce, frisca neindulcita, gelatina, ciocolata menaj, apa, zahar si petale conservate de trandafiri.
Pentru blat:
- 250 g făină de prăjituri cernută
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguri cacao (15 g)
- 100 g margarina
- 150 g zahăr alb
- 2 ouă mari
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 240 ml iaurt
- 1 linguriţă de oţet
- 1 lingură praf de copt
Pentru mousse de ciocolată albă:
- 100 ml frişcă dulce
- 250 ml frişcă neîndulcită
- 3 g gelatină
- 200 g ciocolată menaj
Pentru siropul de trandafiri:
- 125 ml apă
- 100 g zahăr
- 2 linguri petale de trandafiri (petale conservate cu zahăr, aspirină şi sare de lămâie)
Pentru ornat:
- 225 ml frişcă neîndulcită
- 250 ml iaurt
- 2 plicuri gelatină
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul: într-un bol pui făina, cacaua şi praful de copt. Amesteci bine. Freci margarina la temperatura camerei, cu zahărul, extractul de vanilie, apoi adaugi câte un ou. Adaugi iaurtul, făina şi, la sfârşit, o linguriţă de oţet.
Pui compoziţia în forma de tort unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor. Scoţi blatul, iar când se răceşte, îl tai în două.
Pregăteşti mousse-ul: pui frişca dulce şi ciocolata la topit la bain-marie. Baţi 250 ml frişcă neîndulcităşi adaugi amestecul de ciocolată şi frişcă dulce. Omogenizezi lejer.
Pregăteşti siropul: fierbi apa, zahărul şi petalele de trandafir, apoi strecori şi laşi la răcit siropul, după care însiropezi blaturile.
Montezi tortul: iei o formă de tort cu inel şi montezi tortul în ea, apoi îl dai la rece, timp de 1 oră. După acest timp, scoţi tortul şi îl ornezi cu frişcă bătută, amestecată cu iaurtul şi gelatina.
Tort parfumat
Pofta buna!