Tort cu pastarnac si glazura de caramel

Printeaza

Tort cu pastarnac si glazura de caramel: pastarnac, zahar brun, zahar tos, unt, vanilie, suc de mere, faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, nucsoara, sare, lapte, nuci.

Ingrediente blat:

  • 450 g păstârnac fără coajă, tăiat feliuţe
  • 1 ceaşcă zahăr brun
  • 1/2 ceaşcă zahăr tos
  • 5 linguri unt, topit
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1/2 ceaşcă suc de mere
  • 3 ceşti făină
  • 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă nucşoară măcinată
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 3/4 ceaşcă lapte de 1% grăsime

Ingrediente glazura:

  • 1 ceaşcă zahăr brun
  • 1/2 ceaşcă lapte de 1% grăsime
  • 2 linguri unt
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 1 1/2 linguriţă extract de vanilie
  • 1/4 ceaşcă de nuci pecan, tocate şi prăjite (poţi folosi şi nuci obişnuite)

Mod de preparare:

Mai întâi preîncălzeşti cuptorul la 176 de grade Celsius. Pui păstârnacul într-o cratiţă şi îl acoperi cu apă.

Aduci în punctul de fierbe­re, reduci căldura şi fierbi la foc mediu timp de 20 de minute sau până când se înmoaie. Scurgi păstârnacul de apă.

Amesteci în robot sau mixer: păstârnacul, 1 ceaşcă de zahăr brun, zahăr tos, 5 linguri unt şi 1 linguriţă de va­nilie.

După ce compoziţia devine cremoasâ, adaugi treptat sucul de mere şi mai amesteci până la omogenizare.

Combini făina, bi­carbonatul de sodiu, scorţişoara, nucşoara şi 1/2 linguriţă de sare, amestecând bine cu un tel.

Ada­ugi amestecul de făină şi 3/4 ceaşcă de lapte, alternativ peste amestecul de păstârnac (începi şi termini cu amestecul de făină).

Aluatul rezultat îl torni în 2 tăvi rotunde pentru tort (tapetate cu foaie de pergament). Coci blaturile la 176 grade Celsius timp de aproximativ 30 de mi­nute, apoi laşi la răcit complet, pe un grătar de sârmă.

Combini într-o cratiţă medie 1 ceaşcă de zahăr brun, 1/2 ceaşcă de lapte, 2 linguri de unt şi 1/4 linguriţă de sare.

Aduci in­gredientele la fiert la foc mediu, amestecând constant. Reduci fo­cul şi fierbi (circa 5 minute), până ce compoziţia devine grosuţă.

lei cratiţa de pe foc şi adaugi zahărul pudră şi 1/2 linguriţă de vanilie. Baţi cu un mixer la viteză medie, până se răceşte puţin şi omoge­nizezi bine toate ingredientele.

Aşezi primul blat de tort pe o far­furie, întinzi jumătate din glazură şi acoperi cu al doilea blat.

întinzi bine restul de glazură rămasă şi presari nuci pecan prăjite. Laşi tortul la răcit la temperatura ca­merei, apoi la frigider.

 

Tort cu pastarnac si glazura de caramel

Tort_cu_pastarnac_si_glazura_de_caramel.png

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.