Tort de Paşte
PrinteazaO reteta de tort de Paşte din: oua, zahar, nuci, cacao, esenta de migdale, unt, zahar pudra, ciocolata alba, oua, galbenusuri, esenta de rom, esenta de migdale, smantana si miez de cocos.
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri nuci macinate
- 5 linguri cacao
- 25 ml esenta de migdale
crema:
- 200 g unt
- 350 g zahar pudra
- 200 g ciocolata alba
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 50 ml esenta de rom
sirop:
- 100 ml apa
- 100 g zahar
- 25 ml esenta de rom
ornare:
- 250 g ciocolata alba
- 200 ml smantana
- 100-150 g miez ras de cocos
Mod de preparare:
Pentru blat, frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până obţineţi o compoziţie albicioasă. înglobaţi în aceasta nuca măcinată şi cacaoa. Peste acest amestec turnaţi albuşurile bătute spumă şi esenţa de migdale. Turnaţi compoziţia într-o formă rotundă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, coaceti blatul (aproximativ 45 de minute), la foc mic.
Când este gata, scoateţi blatul cald, cu tot cu hârtie din formă, şi lăsaţi-l la răcit, apoi îndepărtaţi hârtia. Pentru cremă, amestecaţi la bain-marie untul cu zahărul pudră şi cu ciocolata ruptă în bucăţele. Puneţi apoi pe rând, mai întâi cele 2 gălbenuşuri, apoi cele 2 ouă întregi. Amestecaţi bine şi adăugaţi şi esenţa de rom. Lăsaţi apoi crema la răcit şi puneţi-o la frigider pentru 2 ore.
Tăiaţi blatul în 3 foi, însiropaţi-le şi umpleţi-le cu cremă. Pentru sirop, fierbeţi ingredientele până când amestecul se îngroaşă puţin. Pentru ornare, topiţi ciocolata cu smântână, la bain-marie şi când amestecul este omogen adăugaţi miezul de cocos. Puneţi atâta cocos cât este necesar pentru a obţine o compoziţie mai tare din care să puteţi modela nişte biluţe pe care aşezaţi-le pe marginea tortului, după ce îl îmbrăcaţi într-un strat de cremă.
Tort de Paşte
Pofta buna!