Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine

Printeaza

O reteta de Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine din: albusuri, zahar tos, amidon, otet, frisca, smochine si capsuni.

Ingrediente:Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine

  • 4 albusuri
  • 220 g zahar tos
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri otet
  • 200 ml frisca (30%)
  • 200 g smochine proaspete
  • 200 g capsuni

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 150C. Se separa ouale:  in albusuri, nu trebuie sa mai ramana nici un pic de galbenus, altminteri nu se vor bate bine. Se bat albusurile cu mixerul, dar numai pe jumatate (compozitia nu trebuie sa fie foarte tare).

Se inglobeaza zaharul, lingura cu lingura si se bate pana ce compozitia de bezea se intareste, incepe sa straluceasca si la ridicarea mixerului, se formeaza tepi.. Se inglobeaza in bezea amidonul si otetul si se amesteca in continuare cu mixerul.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se asaza bezeaua, astfel incat sa formeze un cerc.

Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine

Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.