Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine
PrinteazaO reteta de Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine din: albusuri, zahar tos, amidon, otet, frisca, smochine si capsuni.
- 4 albusuri
- 220 g zahar tos
- 2 linguri amidon
- 2 linguri otet
- 200 ml frisca (30%)
- 200 g smochine proaspete
- 200 g capsuni
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 150C. Se separa ouale: in albusuri, nu trebuie sa mai ramana nici un pic de galbenus, altminteri nu se vor bate bine. Se bat albusurile cu mixerul, dar numai pe jumatate (compozitia nu trebuie sa fie foarte tare).
Se inglobeaza zaharul, lingura cu lingura si se bate pana ce compozitia de bezea se intareste, incepe sa straluceasca si la ridicarea mixerului, se formeaza tepi.. Se inglobeaza in bezea amidonul si otetul si se amesteca in continuare cu mixerul.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se asaza bezeaua, astfel incat sa formeze un cerc.
Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine
Pofta buna!