Tort Pavlova din bezea crocanta
PrinteazaTort Pavlova din bezea crocanta din: albusuri, suc de lamaie, praf de cacao, zahar pudra, oua, faina, amidon, praf de copt, praf de cacao, gelatina, ciocolata amaruie, lapte si frisca.
bezea:
- 2 albusuri
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 lingurita praf de cacao
- 125 g zahar pudra
pandispan:
- 3 oua
- 120 g zahar
- 60 g faina
- 60 g amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 30 g praf de cacao
crema:
- 3 foi gelatina
- 150 g ciocolata amaruie
- 80 ml lapte
- 250 g frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160°C. Se bat albuşurile şi se adaugă suc de lămâie, cacao şi zahăr pudră cernut; se bate până se întăreşte bine. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort (0 26 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se coace 20-25 min. Se lasă să se răcească.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se prepară blatul: se bat ouăle cu 3 linguri de apă fierbinte şi zahăr. Se adaugă făina amestecată în prealabil cu amidon, praf de copt şi cacao. Se înglobează şi se toarnă într-o forma de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca 30 min., apoi se lasă să se răcească.
Se înmoaie gelatina. Se toacă ciocolata şi se topeşte în laptele clocotit; se lasă să se răcească puţin. Se dizolvă în el gelatina şi se răceşte. Se bate frişca şi se înglobează în compoziţia de ciocolată imediat ce aceasta începe să se întărească. Se toarnă crema pe blatul de pandişpan şi se dă la frigider 4 ore. Apoi se aşază deasupra capacul de bezea şi se pudrează eventual cu cacao.
Tort Pavlova din bezea crocanta
Pofta buna!