Tort Pavlova tiramisu
PrinteazaTort Pavlova tiramisu din: albusuri, zahar tos, amidon, rom, alune rumenite, cacao, lichior de cafea, ness cafe, mascarpone si frisca.
- 6 albusuri
- 300 g zahar tos
- 1 lingurita amidon
- 1 lingura rom
- 75 g alune rumenite, tocate
- 1 lingura cacao
- 3 linguri lichior de cafea, de cacao sau de migdale
- 1 lingura ness cafe
- 250 g crema fina de branza de vaci – mascarpone
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 1/140 C. Tapeteazâ cu hârtie de copt 3 tăvi – mai întâi desenează cu creionul 3 cercuri de 18 cm pe spatele hârtiei. Intr-un bol larg bine spălat bate albuşurile spumă. Cu ajutorul mixerului electric începe să le baţi la viteză mică şi apoi treptat, măreşte viteza până când obţii o spumă tare. Adaugă zahărul, treptat câte 1 lingură şi continuă să baţi după fiecare adaos. Adaugă amidonul şi romul şi continuă să baţi câteva minute. Apoi încorporează uşor alunele.
Pune o treime de bezea în cornet şi toarnă foaia prin cercuri pe hârtia desenată. Grosimea foii trebuie să fie de 1,5 cm. Repetă procedeul cu restul de bezea, pentru a obţine 3 foi de mărime egală. Presară foile cu puţină cacao. Dă la cuptor 1 oră, schimbând locul tăvilor pentru a se usca uniform. Opreşte cuptorul şi lasă să se râcescă.
Intr-un bol combina alcoolul cu nessul pana cand aceasta se dizolva. Adauga mascarpone si frisca si bate pana cand obtii o crema tartanabila.Aşază foaia pe platoul de servit, unge cu jumătate din cremă şi aşază deasupra a doua foaie de bezea. Unge din nou cu crema rămasă şi aşază deasupra ultima foaie de bezea.
Tort Pavlova tiramisu
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort pavlova
- prajitura pavlova cu ciocolata