Tort cu pepene si glazura de ciocolata
PrinteazaTort cu pepene si glazura de ciocolata din: făină, smatnana, zahar, coniac, cacao pudra, lapte condensat, oua, praf de copt, unt, pepene verde, ciocolată cu lapte.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 250 ml smântână
- 250 g zahăr
- 3 linguri coniac
- 4 linguri cacao pudră
- 100 ml lapte condensat
- 2 ouă
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru cremă:
- 100 ml lapte condensat
- 100 g zahăr
- 200 g unt
- 2 linguriţe cacao pudră
- 1 gălbenuş
- 1 lingură apă
Pentru umplutură:
- 5 felii pepene verde
Pentru glazură:
- 250 g ciocolată cu lapte
- 150 g unt
Mod de preparare:
Separi albuşuri. Gălbenuşurile le baţi până devin, o cremă albă, iar albuşurile le mixezi până obţii o spumă.
Albuşurile le amesteci cu smântână, zahărul, coniacul şi laptele condensat şi mixezi toate ingredientele 2 minute. Adaugi compoziţia de gălbenuşuri.
Amesteci făina cu praful de copt şi pudra de cacao şi le tonti, în ploaie, în crană.
Aluatul obţinut 0 pui hitr-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul întins aproximativ o oră, până trece testul scobitorii.
Când este gata şi s-a răcit, împărţi blatul în 3 părţi egale.
Pentru cremă, amesteci gălbenuşul cu apa şi adaugi laptele condensat.
Compoziţia o pui pe foc mic şi o amesteci continuu până se îngroaşă.
Mixezi untul cu zahărul, apoi le amesteci în gălbenuş, care s-a răcit în prealabil
La final, adaugi pudra de cacao. Aşezi prima felie de blat pe un platou întins şi o ungi cu crema obţinută.
Adaugi bucăţele de pepene verde. In acelaşi fel procedezi şi cu cea de-a doua felie de blat
Deasupra ultimului blat nu mai pui cremă.
Pentru glazură, topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi, apoi torni amestecul peste tort Dai desertul la rece 3 ore.
Tort cu pepene si glazura de ciocolata
Pofta buna!
acuma putem printa dupa cum observ.
excelent si multumesc!
🙂