Tort cu pepene si glazura de ciocolata

Printeaza

Tort cu pepene si glazura de ciocolata din: făină, smatnana, zahar, coniac, cacao pudra, lapte condensat, oua, praf de copt, unt, pepene verde, ciocolată cu lapte.

 

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 250 ml smântână
  • 250 g zahăr
  • 3 linguri coniac
  • 4 linguri cacao pudră
  • 100 ml lapte condensat
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă praf de copt

Pentru cremă:

  • 100 ml lapte condensat
  • 100 g zahăr
  • 200 g unt
  • 2 linguriţe cacao pudră
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură apă

Pentru umplutură:

  • 5 felii pepene verde

Pentru glazură:

  • 250 g ciocolată cu lapte
  • 150 g unt

 

Mod de preparare:

Separi albuşuri. Gălbenuşurile le baţi până devin, o cremă albă, iar albuşurile le mixezi până obţii o spumă.

Albuşurile le ames­teci cu smântână, zahărul, coniacul şi laptele condensat şi mixezi toate ingredientele 2 minute. Adaugi compoziţia de gălbenuşuri.

Amesteci făina cu praful de copt şi pudra de cacao şi le tonti, în ploaie, în crană.

Aluatul obţinut 0 pui hitr-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul întins aproximativ o oră, până trece testul scobito­rii.

Când este gata şi s-a răcit, împărţi blatul în 3 părţi egale.

Pentru cremă, amesteci gălbenuşul cu apa şi adaugi laptele condensat.

Compoziţia o pui pe foc mic şi o amesteci continuu până se îngroaşă.

Mixezi untul cu zahărul, apoi le amesteci în gălbenuş, care s-a răcit în prealabil

La final, adaugi pudra de cacao. Aşezi prima felie de blat pe un platou întins şi o ungi cu crema obţinută.

Adaugi bucăţele de pepene verde. In acelaşi fel procedezi şi cu cea de-a doua felie de blat

Deasu­pra ultimului blat nu mai pui cremă.

Pentru glazură, topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi, apoi torni amestecul peste tort Dai desertul la rece 3 ore.

Tort cu pepene si glazura de ciocolata

Tort_cu_pepene_si_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. acuma putem printa dupa cum observ.
    excelent si multumesc!
    🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.