Tort de pepene
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu:blat, gelatina, pepene galben, lichior de portocale, suc de lamaie, zahar, frisca, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 1 blat subţire de pandişpan ( 26 cm)
- 6 foi gelatină
- 1 pepene galben
- 3 linguri lichior de portocale
- 4 linguri suc de lămâie
- 75 g zahăr
- 600 ml frişcă
- 1 plic zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Blatul se aşază pe un platou. Se înmoaie gelatina. Pepenele se goleşte de sâmburi şi se taie jumătăţi, care se decojesc.
Se taie 2 felii groase de 1/2 cm şi, cu ajutorul unor forme, se taie figurine decorative din pepene.
Se amestecă 1 lingură de lichior cu 1 lingură de suc de lămâie; figurinele de pepene se marinează înăuntru.
Restul de pulpă de pepene se pasează şi se înglobează înăuntru restul de lichior, suc de lămâie şi zahăr.
Se dizolvă gelatina înmuiată şi se toarnă în fir subţire în piureul de pepene. Se înglobează şi se introduce la frigider cca. 30 min.
Când compoziţia de pepene începe să se lege, se bat 500 ml de frişcă şi se înglobează.
Crema se aşază pe blat şi se nivelează. Se acoperă cu folie transparentă şi se dă 3 la rece 3 ore.
Restul de frişcă se bate cu zahăr vaniliant; se şpriţează decorativ pe tort.
Se scurg figurinele de pepene şi se aşază pe tort.
Pofta buna!