Tort cu pere si cacao
PrinteazaO reteta gustoasa de Tort cu pere si cacao din: pere, unt, zahar brun, ciocolata neagra, faina, cafea, oua, zahar brun, lapte batur, ulei, bicarbonat si praf de copt.
- 4 pere coapte
- 40 g unt
- 125 g zahar brun
- 150 g ciocolata neagra
pentru aluat:
- 150 g faina
- 20 g cafea instant
- 2 oua mari
- 125 g zahar brun
- 200 ml lapte batut
- 75 ml ulei
- 1/2 lingurita cu bicarbonat
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Pentru umplutura de pere, topeşte untul într-o formă de copt. Adaugă zahărul şi lasă 2-3 minute, amestecând până ce se dizolvă şi capătă culoarea arămie.
Dă deoparte şi pune perele curăţate şi feliate. Iar când perele sunt cuprinse de sosul caramel, presară ciocolata ruptă în bucăţi.
Pentru aluat, amestecă făina cernută, zahărul, cacaua, cafeaua, bicarbonatul şi praful de copt.
Separat, bate ouăle cu laptele şi uleiul. Incorporează din câteva mişcări ingredientele uscate în compoziţia lichidă, fără să amesteci foarte mult.
Toarna compozitia peste perele in sos de caramel si ciocolata.
Niveleaza usor si da la cuptorul incins vreo 30-40 de minute. Scoate din cuptor, lasa cinci minute si rastoarna tortul pe un platou.
Serveste dupa ce s-a racit, de preferat alaturi de o cupa de inghetata si/sau frisca.
Tort cu pere si cacao
Pofta buna!