Tort de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare
PrinteazaTort de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare din: oua, zhar, faina, cacao, blat de pandispan, compot de merisoare, pere, rachiu de pere, ciocolata de merisoare si frisca.
- 6 oua
- 200 g zahar
- 75 g faina
- 1 lingura cacao
- 1 blat de pandispan(circa 250 g, 2 niveluri)
- 8 linguri compot de merisoare (de la borcan)
- 500 g pere
- 2 linguri rachiu de pere
- 150 g ciocolata maruie
- 200 g frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se bat spumă 2 ouă cu 80 g zahăr; se înglobează făină şi cacao şi se aşază într-o formă de tort (0 28 cm) unsă; se coace cca 10 min. Se aşază pe un platou de tort un strat de pandişpan alb, apoi 4 linguri de merişoare, blatul brun (răcit), apoi alte 4 linguri de merişoare şi blatul alb de pandişpan.
Se decojesc perele, se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie cuburi; se înăbuşă în rachiu cca 2 min. şi se lasă să se scurgă. Se topeşte ciocolata. Se separă 4 ouă. Se bat gălbenuşurile cu 80 g zahăr, la bain-marie. Se scoate vasul din bain-marie şi se amestecă în compoziţie până se răceşte; se înglobează ciocolata.
Albuşurile se bat cu 40 g zahăr şi se înglobează în cremă, urmate de frişca bătută. Se repartizează pe tort jumătate din cantitatea de cremă, apoi perele şi restul de cremă.
Tort de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare
Pofta buna!
Foarte bun tortul de pere!