Tort de ciocolata cu pere din: faina, zahar, bicarbonat, praf de copt, cacao, oua, lapte, ulei, smantana, pere, ciocolata. Ingrediente: Pentru aluat: 400 g făină 300 g zahăr 1 1/2 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă praf de copt 5 linguri cacao 2 ouă 250 ml lapte 120 ml ulei 250 ml apă clocotită Pentru cremă: 700 […]
Tort cu pere şi frişca
PrinteazaTort cu pere şi frişca din: oua, zahar tos, faina, praf de copt, gelatina, compot de pere, para, frisca, sirop de capsune.
- 4 ouă
- 120 g zahăr tos
- 100 g făină
- 1 linguriţă de praf de copt
- 10 g gelatină
- 30 g amidon
- un borcan de compot de pere
- o pară
- 500 ml frişca
- 200 ml sirop de căpşune
- o lămîie
- 200 g ciocolată
- decor pentru torturi
- brînză de vaci
Preparare:
Frişca se amestecă bine cu siropul de căpşune, gelatina dizolvată cu apă fierbinte şi răcită.
Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos pînă cînd îşi dublează volumul. Se adaugă praful de copt, amidonul şi făina.
Se tapetează o tavă de tort cu hîrtie de copt unsă cu unt, se toarnă aluatul şi se introduce în cuptor.
Se coace la foc potrivit 20-30 de minute, se scoate, se desprinde hîrtia şi se taie în două jumătăţi.
Blaturile se stropesc cu siropul din compot diluat cu puţină apă rece, se ung cu crema de frişca şi se suprapun.
Se decorează cu para tăiată felii subţiri, stropită cu suc de lămîie şi decorul pentru torturi.
Se presară ciocolată tăiată fîşii, se introduce la rece şi se ţine minimum o oră.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Tort cu pere si sirop caramel
Tort cu pere si sirop caramel din:pere, margarina, zahar, faina, oua, praf de copt, sare, lamaie, budinca de vanilie, lapte, zahar vanilat, branza dulce, gem, apa, frisca. Ingrediente: 5 pere 200 g margarină 100 g zahăr pudră 500 g făină 2 ouă 1/2 plic praf de copt sare 1 lămâie Pentru umplutură: 1 praf budincă […]
Tort cu pere glasate si crema de iaurt
Tort cu pere glasate si crema de iaurt din: făina, zahăr brun, coajă rasă de lămâie şi de portocală, frişcă vegetală, cremă de iaurt, brânză de vaci, zahăr brun, zeamă de lămâie, zahăr vanilat, gelatină, pere, zahăr brun, unt, vin roşu. Ingrediente: 3 linguri făina 3 linguri zahăr brun 3 ouă coajă rasă de lămâie şi de portocală Pentru cremă: 500 ml frişcă vegetală 200 g […]
Pofta buna!
Mi-ar fi placut sa aveti si o poza. Oricum, o sa incerc sa fac si eu acest tort, chiar am facut cateva borcane de compot de pere.